Ansæt en person i fleksjob
Med en person i fleksjob får I en deltidsmedarbejder, der kan løse små og store opgaver i jeres virksomhed.
Når I ansætter en person i fleksjob, er I med til at hjælpe en person med nedsat arbejdsevne, der derfor ikke kan arbejde på fuld tid. I får til gengæld en fleksibel medarbejder, der kan løse de opgaver, der måske ikke er medarbejdere til i dag.
Læs mere
En fleksjobber er en medarbejder med nedsat arbejdsevne med behov for fysiske og/eller psykiske skånehensyn. Nedsat arbejdsevne betyder, at fleksjobberen kan arbejde i færre timer end fuldtidsansatte og/eller skal bruge længere tid på at løse opgaverne.
Nogle fleksjobbere starter på arbejdsmarkedet med ganske få timer om ugen, mens andre kan arbejde flere timer. Mange øger, efter aftale med deres arbejdsgiver, deres timetal, når de først er kommet godt i gang på jobbet.
Medarbejderen bliver ansat på samme vilkår som alle andre medarbejdere. I skal altså ikke bruge mere tid på personaleadministration end for øvrige medarbejdere.
Løn og pension
Medarbejderen i fleksjob er timebetalt, og I betaler som arbejdsgiver kun for det arbejde, I får udført.
Det vil sige, at hvis I ansætter en medarbejder i fleksjob i 30 timer, som har fået vurderet sin effektivitet til 50 %, betaler I kun løn for 15 timer. Kommunen supplerer lønnen med et fleksløntilskud, der udbetales direkte til fleksjobberen.
Medarbejderen bliver ansat efter samme overenskomst og under samme lønmodtagerlovgivning som øvrige medarbejdere. Så som hovedregel skal I også indbetale til pension for fleksjobberen, hvis der indbetales til øvrige medarbejdere i virksomheden.
Lønnen fastsættes som en timeløn i samarbejde mellem jer som arbejdsgiver og fleksjobberen. Hvis der findes en gældende overenskomst for den type stilling, fleksjobberen ansættes i, skal lønnen afstemmes med overenskomsten m.v.